Dr.Dental

Клініка Шигаріних

Який знімок потрібно зробити, щоб видалити зуби мудрості?

19.02.2024
рубрика: Хирургическое лечение зуба
переглядів: 36
Вважається, що зробити ортопантомограму (панорамний знімок зубів) буде достатньо діагностики перед видаленням зуба мудрості. Таке дослідження дозволяє отримати дані про локалізації всіх жувальних одиниць, що прорізалися і не прорізалися.
 







Ортопантомограма (панорамний знімок)

     Знімок усіх зубів та скронево-нижньощелепних суглобів.

     Потрібен перед об'ємним лікуванням, протезуванням чи видаленням

     Безпечно: низька доза випромінювання



  Ортопантомограма – це 2D-знімок зубів верхньої та нижньої щелепи, а також скронево-нижньощелепний суглоб. Скорочено це називається ОПТГ чи панорамний знімок зубів. Панорамний знімок дозволяє побачити та оцінити стан усіх зубів пацієнта. Знімок ОПТГ є початковою діагностикою перед об'ємним лікуванням зубів, протезуванням чи видаленням.

У нашій клініці для аналізу панорамних знімків використовують штучний інтелект Diagnocat. Це об'єктивний та незалежний експерт. Програма знаходить на знімку всі патології, допомагає лікареві швидко і точно поставити діагноз, призначити оптимальне лікування.


Завдяки панорамному знімку зубів лікар зможе побачити:
  •      Стан м'яких тканин навколо зуба
  •      Наявність кісти або її зародження
  •      Стан коріння зубів
  •      Непрорізані зуби
  •      Зуби мудрості та їх стан (що прорізалися наполовину, закриття кісткою щелепи та ін.)

Ортопантомограму зубів (знімок ОПТГ) роблять при плануванні протезування зубів перед операцією (наприклад, видаленням зуба мудрості) або при лікуванні відразу декількох зубів перед постановкою брекетів.

Панорамний знімок зубів можна зробити в стоматологічних клініках Полідент, також лікарі на прохання можуть записати знімок на диск або надіслати електронною поштою. Такий знімок зручно переглядати та аналізувати на комп'ютері.
 

Де зробити панорамний знімок зубів?


У Стоматології Dr.Dental встановлено сучасний апарат, за допомогою якого можна зробити панорамний знімок зубів. Якщо ви шукаєте де зробити ортопантомограму (знімок ОПТГ), то завжди можете розраховувати на нашу допомогу. Ми робимо панорамні знімки у день звернення.

 

Залишити коментар


   



Запишитесь на прием

Отправляя эту форму, вы подтверждаете свое согласие с политикой передачи и использования данных на этом сайте