Dr.Dental

Клініка Шигаріних

Як здійснюється обробка кореневих каналів?

17.07.2024
рубрика: Терапевтическое лечение
переглядів: 13



Найбільш важливий етап у лікуванні кореневих каналів – їх механічна обробка за допомогою ендодонтичних моторів, апекслокаторів та іншого обладнання. При цьому застосовуються нікель-титанові інструменти різних розмірів та форм для того, щоб максимально повноцінно очистити кореневий канал від хвороботворних мікроорганізмів та попереднього пломбування.
 

Сьогодні також використовується медикаментозна обробка кореневих каналів.


Ці методи ефективні, але вони можуть гарантувати видалення всіх інфекційних агентів з каналу на 100%. Особливо якщо у пацієнта розгалужений тип кореневого каналу або він різко згинається. У зв'язку з цим у світовій стоматології застосовуються додаткові методи, такі, як внутрішньоканальний електрофорез, трансканальний ультрафонофорез різних антисептиків та інших лікарських речовин, депофорез гідроксиду меди-кальцію.

 

Обтурація


Перелікування каналів завершується їх пломбуванням або обтурацією. Для цього застосовують різні пломбировочные склади, які можуть входити антисептики, штифти. Завдання лікаря на даному етапі – повністю заповнити кореневий канал пломбувальним матеріалом на всьому протязі, що запобігатиме розвитку запального процесу надалі.

Пацієнту обов'язково варто пам'ятати про те, що перелікування кореневих каналів дозволяє зберегти свій зуб, тоді як постійне відтягування візиту до стоматолога може призвести до його втрати.

У нашій клініці працюють фахівці, які мають вчені ступені та великий досвід роботи у стоматології. Вони виконають перелікування каналів ефективно, грамотно, швидко.

Даний вид лікування досить складний, тому варто довіряти тільки хорошим фахівцям.


 

Залишити коментар


   



Запишитесь на прием

Отправляя эту форму, вы подтверждаете свое согласие с политикой передачи и использования данных на этом сайте