Dr.Dental

Клініка Шигаріних

Коли необхідно до стоматолога

08.09.2023
рубрика: Корисні поради
переглядів: 46
При досягненні повноліття, коли людина остаточно розуміє “що таке добре і що таке погано” необхідно також усвідомити такі прості моменти:
а) без видимих ​​причин один раз на пів року необхідно відвідувати стоматолога з метою виявлення карієсу на початкових стадіях або захворювань ясен на початкових стадіях, або з метою моніторингу проблем, зафіксованих у медичній карті.
б) в разі появи неприємного запаху з рота необхідно відвідати стоматолога, можлива причина – поява каменів або затримка їжі в міжзубних проміжках, що свідчить про можливе запаленні ясен або наявності каріозних порожнин.
в) необхідний візит до стоматолога і в разі появи реакції на температурні подразники – це може бути ознакою появи каріозної порожнини або оголення шийок зубів , що в будь-якому випадку вимагає втручання.
г) в разі зміни в кольорі запломбованих зубів, це говорить про можливе карієсі під пломбою, навіть в тому випадку, якщо вона поставлена ​​зовсім недавно, як втім і при виникненні болю при накусиваніі як в області раніше пролікованих, так і в області мабуть здорових зубів, це можуть бути перші симптоми запального процеса в кістки в області зуба.
д) в разі зміни кольору ясен, появі набряку і кровоточивості при чищенні зубів або при вживанні в їжу простого яблука необхідно з’явитися на прийом до стоматолога, оскільки це перші симптоми гінгівіту або пародонтиту, тобто тих захворювань, які роблять прийом їжі дуже не комфортно і в підсумку призводять до втрати зубів, в яких не було жодної пломби.
е) в тих випадках, коли цілісність зубного ряду порушена у зв’язку з видаленням зубів необхідно звернутися до стоматолога на предмет протезування, якщо це не зробити або зробити невчасно можна поставити під загрозу життєздатність інших зубів, оскільки вони будуть працювати в умовах перевантаження, що призведе до їх передчасної дисфункції і неможливості запротезіровать навіть при великому бажанні.
ж) по ще Радянському ГОСТу коронки і мостовидні протези підлягають заміні в незалежності від їх стану через 5 років після установки. У чому причина таких обмежень? В можливе стирання жувальної поверхні і порушення прилягання ясен в області шийок коронок. На дотримання цього періоду впливає маса чинників, особливо на сьогоднішній день, від ставлення до всього Радянського починаючи, продовжуючи відсутністю часу і закінчуючи відсутністю фінансів або індивідуальним розподілом пріоритетів, але так чи інакше – в разі якщо в порожнині рота встановлені протезні конструкції необхідно періодично відвідувати стоматолога на предмет їх огляду, часто бувають такі неприємні випадки, коли з міркувань “заощадити” пацієнт не вчасно змінює коронки або знімні протези , а коли виникає бажання це зробити лікар раптом каже про видалення зубів, а не про перепротезірованіі . І тут починається найцікавіше – я захотів (ла) ощасливити Вас своїми грошима на протезування, а Ви говорите мені про видаленні! “. Для того, щоб не було неприємних несподіванок ми настійно рекомендуємо Вам стежити за вже встановленими протезними конструкціями для збереження їх повноцінного функціонування і особливо для збереження опорних зубів. Це стосується і знімних конструкцій (знімних протезів), яким періодично необхідно робити перебазування базису з метою попередити атрофію альвеолярної кістки. Якщо вчасно не звернутися до стоматолога на предмет перебазування знімного протезу атрофія кістки буде прогесіровать і в підсумку при виготовленні нового протеза на жаль розраховувати на хорошу фіксацію вже не доведеться.

Залишити коментар


   



Запишіться на прийом

Відправляючи цю форму, ви підтверджуєте свою згоду з політикою передачі і використання даних на цьому сайті