Dr.Dental

Клініка Шигаріних

Методики виготовлення та види цирконієвих коронок

20.05.2024
рубрика: Ортопедичне лікування
переглядів: 17
Процес виробництва коронки з діоксиду цирконію вважається одним із найдорожчих, оскільки в його основі лежить застосування високотехнологічного обладнання та інноваційної CAD/CAM методики. Сутність даної технології полягає в наступному: протез виконується за допомогою фрезерування цирконієвих блоків на спеціальному устаткуванні з вбудованим блоком керування. У цьому практично виключається можливість участі.

Коронки з діоксиду цирконію представлені у 2-х варіантах.

     Класичний тип. Такі цирконієві коронки виконані із двох частин. Усередині знаходиться каркас, отриманий шляхом фрезерування блоків із цирконію. Зовнішня частина представлена багатошаровою порцеляновою масою. Міцність протезу надає цирконієвий каркас, а добрі естетичні властивості забезпечуються за рахунок фарфорового покриття.
     Цілісні коронки. Виготовляються із монолітного цирконію, без використання фарфорового матеріалу. Їх встановлюють у поодиноких випадках і лише у зоні жувальних зубів, що з низькими естетичними показниками подібних протезів. Про позитивні характеристики даного протезування ми розповімо нижче.

 

CAD/CAM методики виготовлення цирконієвих коронок


Після завершення обточування зубів під майбутні протези здійснюється процес їх відтворення в тривимірному форматі. При цьому задіюється спеціальний внутрішньоротовий сканер та комп'ютер. Отримана модель дозволяє точно повторити анатомічні форми та розміри зубних одиниць, що є необхідною умовою при подальшій тривимірній побудові коронок.

Далі лікар підбирає відповідний тип протезу і приймає рішення про створення цільної коронки з діоксиду цирконію, або про виготовлення цирконієвої основи, яка потім покриватиметься фарфоровою масою.

Після цього безпосередньо запускається процес фрезерування цирконієвих блоків на верстаті з інтегрованою системою управління. За основу приймається обрана тривимірна модель каркасу або монолітного протеза.

З метою надання міцності отриманої конструкції, її піддають дії високих температур у зуботехнічній печі для випалу. У випадку, якщо планується виготовити класичні коронки цирконієві, на отриманий каркас пошарово наносять фарфор, після чого проводять повторний випал.


Ортопедична стоматологічна клініка Dr.Dental. Клініка Шигаріних надає якісні консультації та послуги стоматолога ортопеда з протезування зубів за доступними цінами. Наш центр ортопедичної стоматології визнаний одним із найпрестижніших.
Клініка надає якісні послуги з ортопедичної стоматології та протезування зубів в Одесі, записатися на прийом, консультацію до стоматолога-ортопеда, дізнатися про ціни ортопедичної стоматології можна на сайті – залиште заявку і ми зв'яжемося з вами найближчим часом.

 

Залишити коментар


   



Запишіться на прийом

Відправляючи цю форму, ви підтверджуєте свою згоду з політикою передачі і використання даних на цьому сайті