Dr.Dental

Клініка Шигаріних

Що таке ендодонтичне лікування зуба?

17.07.2024
рубрика: Терапевтичне лікування
переглядів: 10



Ендодонтичне лікування - одна з найбільш складних та відповідальних процедур у стоматології. У клініці Dr.Dental її проводять досвідчені лікарі, за плечима яких десятки вилікуваних пацієнтів. Ми діагностуємо проблему та бездоганно проведемо лікування зубних каналів. Використовуємо мікроскоп та найсучасніші матеріали для обробки та герметизації. Відновлений зуб виглядатиме невідмінно від «сусідів» і ще довго повноцінно прослужить вам.

 

Показання до процедури



У більшості випадків ми проводимо ендодонтичне лікування при пульпіті. Це запалення внутрішньої м'якої тканини зуба – пульпи. У ній розташовані судини та нерви. Причина запалення – бактерії, які проникають у пульпу та кореневі канали через каріозні ураження, тріщини в емалі та дентині. Захворювання характеризується гострим зубним болем, який можна зняти лише знеболюючими препаратами. У таких випадках краще не намагатися перетерпіти біль (пульпіт не пройде "сам собою"), а відразу записатися до стоматологічної клініки Dr.Dental.

Лікування каналів зуба необхідне при періодонтит - запалення тканин, що оточують корінь. Також у нашій практиці лікування кіст, гранульом, різних новоутворень у прикореневій ділянці. Лікування каналів може знадобитися при установці мостовидного протеза на опорні зуби. Крім того, до нас звертаються пацієнти інших клінік з неякісно пролікованими кореневими каналами. У будь-якому разі ми готові допомогти всім!
 

Протипоказання


Ми сповідуємо зубозберігаючі принципи лікування і намагаємось зберегти та відновити зуби, коли для цього є хоча б найменша можливість. Однак за сильних руйнувань, коли в кореневі канали вже неможливо встановити штифти, із зубом, на жаль, доведеться попрощатися. Для його відновлення ми запропонуємо встановлення імплантату та коронки під ваш бюджет.

 

Стандартна процедура лікування каналів зуба


Якщо процедура нічим не ускладнена, то першому етапі лікар акуратно розкриває пульпу, видаляє інфіковані тканини. Можливе використання мікроскопа, щоб не пропустити найменшого джерела інфекції. Потім стоматолог закладає в кореневий канал девіталізуючу пасту і встановлює тимчасову пломбу.

На другому етапі лікування через 1-3 дні лікар розкриває пломбу, видаляє пульпу (нерв) та проводить досконалу обробку каналів антисептичними препаратами. Потім герметизує канали за допомогою медичної гуттаперчі та встановлює постійну пломбу з імпортного фотополімеру високої якості.
 

Чим може бути ускладнене лікування


У жувальних зубів коренева система розгалужена та складна. Багато каналів мають вигнуту форму. Тому для якісного очищення від інфекції та герметизації потрібні висока майстерність, спеціальні методи та матеріали. У Dr.Dental ендодонтичне лікування кореневих каналів проходить із застосуванням мікроскопа. Це дозволяє лікарю ліквідувати навіть найменші інфекційні осередки, які можуть призвести до рецидиву.
 

Перелікування каналів


Якщо ви раніше проходили ендодонтичне лікування в іншій клініці, але воно було проведене неякісно і в каналах знову виникло запалення, ми допоможемо вам.
 
  •  Лікар зніме стару пломбу та видалить з каналів матеріали, які були використані для їхньої герметизації (гуттаперчу, цемент, штифт, культову вкладку).
  •  Проведе механічну обробку каналів NiTi файлами та антисептичну обробку медикаментами.
  •  Запломбує канали гуттаперчевих штифтів методом латеральної або гарячої компакції - залежно від показань.
  •  Лікар зробить рентгент-знімок, щоб переконатися у герметичності каналів.
  •  На останньому етапі приступає до відновлення зуба, корекції оклюзії, шліфування та полірування реставрації.

У складних випадках всі маніпуляції відбуваються під мікроскопом. Якщо цілісність канальної стінки порушена, застосовуємо матеріал для регенерації твердих тканин.

 

Відновлення зуба


Якщо цілісність зуба порушена мінімально, ми використовуємо якісні фотополімерні пломби. Якщо після видалення каріозних уражень зубні тканини значно постраждали, пропонуємо установку в кореневі канали:
  •  штифт із скловолокна;
  •  культової вкладки.

На них можна зафіксувати коронку, що повністю відновить відсутню частину зуба. Він абсолютно природно виглядатиме і повноцінно функціонуватиме.

Залишити коментар


   



Запишіться на прийом

Відправляючи цю форму, ви підтверджуєте свою згоду з політикою передачі і використання даних на цьому сайті