Dr.Dental

Клініка Шигаріних

Що входить у вартість видалення зуба?

19.02.2024
рубрика: Хірургічне лікування зуба
переглядів: 18


Як правило, у вартість видалення зуба входить: консультація хірурга, рентген-знімок, КТ, вибір виду анестезії, власне сама операція з видалення зуба, накладання та зняття швів, післяопераційний контроль та важливий момент – це цілодобова можливість зв'язатися з лікарем, якщо що- то пішло негаразд.
 

Що входить у видалення зуба?


Виділяють просте та складне видалення зуба. У першому випадку лікар отримує одиницю зубного ряду за допомогою щипців без будь-яких ускладнень, у другому — доводиться вдаватися до його розпилювання за допомогою бормашини через певні анатомічні особливості (переплетені коріння, затримка прорізування тощо).


  Видалення зуба - хірургічна операція, метою якої є вилучення зубної одиниці з лунки разом з коренем при неможливості або недоцільності її збереження. Для полегшення переносимості лікарських маніпуляцій, пов'язаних із цим, пацієнту зазвичай роблять місцеву анестезію.
 

Показання


Перелік показань до видалення зуба досить широкий і включає:
 
  •      руйнування коронкової частини зуба без можливості відновлення;
  •      пухлини щелепи;
  •      перелом кореня зуба внаслідок травмування;
  •      гнійне запалення, що поширилося на кісткову тканину (діагностується при остеомієліті, періоститі);
  •      глибокий карієс, результатом якого стало сильне руйнування зуба;
  •      непрохідність кореневих каналів, ускладнена захворюваннями запального характеру;
  •      надкомплектність зубів;
  •      зубні одиниці, що постійно травмують язик і слизову оболонку, перешкоджають нормальному мовленню, прикусу або прийому їжі;
  •      рухливість зубів ІІІ-ІV ступеня;
  •      зубні одиниці, що заважають проведенню ортодонтичного або ортопедичного лікування.

Підготовка

Підготовчі заходи розпочинаються з рентгенологічного дослідження, за результатами якого лікар обирає метод знеболювання та видалення зуба.

Пацієнту за кілька днів до операції необхідно відмовитися від куріння, алкоголю та прийому медикаментів, що розріджують кров. Також напередодні видалення щільно їсти не рекомендується.

Хід операції

Виділяють просте та складне видалення зуба. У першому випадку лікар отримує одиницю зубного ряду за допомогою щипців без будь-яких ускладнень, у другому — доводиться вдаватися до його розпилювання за допомогою бормашини через певні анатомічні особливості (переплетені коріння, затримка прорізування тощо). Як правило, видалення зубів мудрості відноситься до складних.

Відновлення

Після завершення процедури екстракції лікар перевіряє лунку на наявність кісткових уламків та накладає тампон. Протягом першої доби після операції пацієнту необхідно дотримуватись ряду правил:
 
  •      не можна полоскати рот, оскільки це може призвести до вимивання кров'яного згустку з лунки, що спричинить небажане запалення та погіршення самопочуття пацієнта;
  •      не турбувати рану (не можна жувати на боці віддаленого зуба, чіпати місце екстракції пальцями або зачіпати його зубною щіткою);
  •      вживати в їжу лише теплу їжу та напої, уникаючи холодного чи гарячого.

Як правило, відновлення після видалення зуба займає 2 тижні. При необхідності лікар призначає протизапальні, бактерицидні та знеболювальні препарати.

При недотриманні розпоряджень лікаря після видалення зуба можуть розвинутися ускладнення, зокрема альвеоліт.


 

Залишити коментар


   



Запишіться на прийом

Відправляючи цю форму, ви підтверджуєте свою згоду з політикою передачі і використання даних на цьому сайті