Dr.Dental

Клініка Шигаріних

Як встановлюються металокерамічні короноки на зуб?

08.04.2024
рубрика: Ортопедичне лікування
переглядів: 24


Металокерамічний протез у клініці встановлюють по одному з алгоритмів – на стоматологічний цемент або методом гвинтової фіксації.

Цементний метод установки в стоматології виник першим. Композитний клей з амортизаційними властивостями дозволяє досягти стерпного ступеня міцності кріплення. Цей метод добре себе зарекомендував за неможливості виготовити максимально точний протез.

Гвинтовий спосіб встановлення коронки із металокераміки передбачає ювелірну точність. У такому разі при попередній імплантації складання проводиться поза ротовою порожниною хворого. Конструкцію з'єднують зі штучним коренем (імплантом), а потім слідує остаточна установка коронки з гвинтом. У жувальній поверхні протеза при цьому просвердлюють отвір, який після фіксації конструкції прикривають композитом.

Гвинтовий спосіб кріплення металокерамічних коронок визнаний:
 
  •      надійним;
  •      безпечним для пацієнта;
  •      зручним у роботі (за потреби коронку можна зняти без її пошкодження). .

Особливо важливим є цей аспект за необхідності фіксації не одиночної коронки, а тривалого зубного мосту з установкою на кілька імплантатів.


Установка металокерамічної коронки

Весь процес поділяється на кілька етапів:

     Діагностика зуба та ротової порожнини. Тут виконується візуальний огляд, проводяться деякі дослідження (рентген, маніпуляції з виявлення карієсу та ін.).

     Лікування проблем зубів та ясен. Без цього встановлення протеза вважається безглуздим і навіть небезпечним. Обов'язкове усунення підлягає карієсу, щоб він не продовжив руйнування зуба під коронкою.

     Пломбування каналів, препарування зуба під коронку. Обточування виконується для компенсації товщини протеза. У разі значного руйнування зовнішньої частини зуба (понад 60%) виконується встановлення культової вкладки.

     Зняття зліпка. Після цього він прямує до стоматологічної лабораторії, де здійснюється виготовлення металокерамічної коронки.

     Виготовляється приміряння готового виробу. Якщо виявляються певні дефекти, виконується доопрацювання.

     Встановлення металокерамічної коронки. Тут здійснюється її фіксація на куксу за допомогою спеціального клею або гвинта залежно від виду конструкції.



Ортопедична стоматологічна клініка Dr.Dental. Клініка Шигаріних надає якісні консультації та послуги стоматолога ортопеда з протезування зубів за найдоступнішими цінами. Наш центр ортопедичної стоматології визнаний одним із найпрестижніших.
Клініка надає якісні послуги з ортопедичної стоматології та протезування зубів в Одесі, записатися на прийом, консультацію до стоматолога-ортопеда, дізнатися ціни ортопедичної стоматології можна на сайті - залиште заявку і ми зв'яжемося з вами найближчим часом.




 

Залишити коментар


   



Запишіться на прийом

Відправляючи цю форму, ви підтверджуєте свою згоду з політикою передачі і використання даних на цьому сайті