Dr.Dental

Клініка Шигаріних

Як доглядати коронки з металокераміки?

08.04.2024
рубрика: Ортопедичне лікування
переглядів: 34


Догляд за протезами практично нічим не відрізняється від звичного. Пацієнт має регулярно (двічі на день) чистити зуби, по можливості обполіскувати рот проточною водою або ополіскувачем після кожного прийому їжі.

При чищенні зубів краще використовувати неабразивну зубну пасту та щітку середнього ступеня жорсткості. Під час гігієнічної процедури варто чистити не лише зуби, а й внутрішню поверхню щік, небо та язик. Не варто ігнорувати застосування зубної нитки та іригатора.

Конструкції з металокераміки потрібно берегти від механічного тиску: не варто їсти занадто тверді продукти харчування. В іншому випадку на коронці можуть з'явитися сколи та тріщини, які надалі призведуть до поломки протеза.
 

Як знімають коронку?


Знімати виріб зазвичай постає у таких випадках:
 
  •      розцементування - у процесі носіння цемент під коронкою руйнується, конструкція починає трохи хитатися;
  •      біль під коронкою;
  •      повторне встановлення. Якщо поруч із протезом зруйнувався ще один зуб, краще встановити зубний міст. Цю ж процедуру проводять пацієнтам із зношеним протезом.

При первинній цементній фіксації металокераміки на куксу зуба коронку знімають методом розпилювання або за допомогою апарату Коппа. У першому випадку стоматолог розпилює конструкцію буром, забезпечуючи цілісність зуба під виробом. Коронку в цьому випадку потрібно замінити на нову.

При використанні пристрою Коппа його надягають на коронку. Прилад, впливаючи на краї поштовхом, знімає протез, практично повністю зберігаючи його неушкодженим. При цьому на повторному протезуванні вдається заощадити: старий протез лише незначно ремонтують.

Після зняття коронки з металокераміки лікар проводить ендодонтичне лікування та встановлює протез. При виготовленні нової конструкції оголену куксу покривають тимчасовим виробом.

Другий спосіб зняття конструкції більш щадний для протезу і кращий за ціною. Однак менша вартість протезування пов'язана з ризиком: не можна виключати травмування та руйнування кукси та перелом зубного кореня.

Після встановлення коронки пацієнт може певний час відчувати неприємні чи болючі відчуття, які незабаром мають усунутись самостійно.


Ортопедична стоматологічна клініка Dr.Dental. Клініка Шигаріних надає якісні консультації та послуги стоматолога ортопеда з протезування зубів за доступними цінами. Наш центр ортопедичної стоматології визнаний одним із найпрестижніших.
Клініка надає якісні послуги з ортопедичної стоматології та протезування зубів в Одесі, записатися на прийом, консультацію до стоматолога-ортопеда, дізнатися про ціни ортопедичної стоматології можна на сайті – залиште заявку і ми зв'яжемося з вами найближчим часом.




 

Залишити коментар


   



Запишіться на прийом

Відправляючи цю форму, ви підтверджуєте свою згоду з політикою передачі і використання даних на цьому сайті